Življenje brez telovadbe

Človek kar verjeti ne more, kaj se nam dogaja. Ne samo nam, članicam društva osteoporoze, temveč vsemu prebivalstvu, tako domovine kot celega sveta.

Kar naenkrat smo se morali zapreti pred »zunanjim svetom«, se zapreti v stanovanja in čakati, da nam odgovorni sporočijo, da je varno spet iti ven. Ja, ni lahko, nikomur ni lahko v tem času. Me »telovadke« smo v začetku oktobra začele z vadbo zunaj. Prepovedano je bilo druženje v zaprtih prostorih, zato smo tudi me opustile telovadnice in se prilagodile ukrepom.

V Ločni smo telovadile pred našo telovadnico. Udeležba ni bila polna, a vseeno nas je bila skupinica, ki je z vaditeljico pridno razgibavala svoje ude in telo. Druga skupina telovadk je ubrala drugo pot, najprej kratek pohod, nato kratka vadba na »terenu« in spet pohod do izhodiščne točke. Tudi na »okroglo« obletnico Martine nismo pozabile.

Bilo je lepo, niti mraz nam ni prišel do »živega«, a kaj ko smo morale tudi to opustiti in ostati doma.

Novice, ki jih preko medijev poslušamo vsak dan, so zastrašujoče. Še posebej opozarjajo na »čuvanje« ranljivih skupin, kamor se uvrščamo tudi me. Zato, drage članice društva, ostanimo še naprej »poslušne« in se zadržujmo na varnem. Verjamem, da smo pridne pri uporabi mask, ko gremo po najnujnejše v trgovino, pri umivanju rok in držanju distance. Naj bo tako tudi v prihodnje.

Upam, da bo prišel čas, ko se bomo zdrave in vesele vrnile v telovadnice in se družile ob še kako prijetnih vajah… Ne pozabite se razmigati malo doma, ne pozabite se sprehoditi vsaj okrog hiše, ali po stopnicah gor in dol. Na balkonih pa se nadihati svežega zraka in razmigati ramenski obroč in še kaj. Pogumne kolegice pohodnice pa se sprehajate po gozdu in tako vzdržujete kondicijo. Bravo!

Bravo vsem nam, ker se tudi v teh časih spomnimo »ena na drugo«, kontaktiramo po telefonih in si kaj lepega napišemo po mailih.

Drage, spoštovane članice, jaz in naša predsednica Milojka veliko kontaktirava, se pogovarjava, spremljava razmere in ko bo dana možnost, bomo takoj organizirale aktivnosti v dvoranah.

Do takrat pa: OSTANIMO DOMA – OSTANIMO ZDRAVE!

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja