Novoletni pozdrav

Spoštovane članice in člani društva za osteoporozo Dolenjske!

Bliža se konec leta 2020, ki je bilo v vseh pogledih nenavadno in za naše društvo vse prej kot prijazno. V začetku leta je IO društva pripravil in načrtoval bogat program, ki naj bi tekom leta povezoval članice, a nam je Covid 19 prekrižal vse načrte in aktivnosti. Tako smo uspeli izvesti le malo od nameravanih predavanj, pohodov, meritev, a vsaj telovadba, ki se jo naše članice največ in z veseljem udeležujemo je potekala nemoteno, do prve karantene v marcu, ko je odpadel tudi načrtovani redni letni občni zbor društva in potrditev programa za leto 2020. Stik s posameznimi članicami je tako potekal le osebno, po telefonu in iz pogovorov se je videlo, kako si članice želijo osebnih stikov, pogovorov in druženja.

Tako je bilo že prvo srečanje na Loki 1.6.2020 zelo dobro obiskano in kar nismo se mogle nagovoriti o vseh dogodkih minulih mesecev, zato je bila tudi udeležba na pohodu par dni kasneje v Belo cerkev dobra, članice pa vesele, da se lahko ponovno družijo. Že naslednji teden smo ponovile naše druženje še v večjem številu s pohodom po Machovi poti in tudi mesečna srečanja v poletnih mesecih na Loki so bila polna zadovoljnih obrazov. Veliko veselja nam je uspelo pričarati s prijetno vožnjo in druženjem na splavu po reki Krki, pohodom na Ljuben, začeli pa smo tudi z
drugačno telovadbo zunaj, kar so članice, sicer ob manjši udeležbi, dobro sprejele.

A žal so se ta naša druženja v mesecu oktobru zaradi ponovne epidemije covida v še hujši in težji obliki končala in trenutno ni videti, da bi se aktivnosti v društvu lahko nadaljevale.

Tudi sama si želim, da bi se lahko ponovno družile, se osebno pogovorile s članicami, ki imajo zdravstvene težave, jim v neposrednem stiku namenile nekaj spodbudnih besed, da v svojih težavah niso same in upam, da se bo to lahko izpolnilo čimprej.

V prihajajočih praznikih vsem zato v imenu IO društva želim predvsem zdravja, osebne sreče v krogu domačih, vsi pa v teh negotovih časih skrbite za to, da bi ostali zdravi, pozitivnih misli in z željo, da se čimprej ponovno vidimo, pričnemo z našimi aktivnostmi in z upanjem v boljši jutri zremo v prihodnost.

Predsednica
Milojka Gutman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja