Vabilo na spomladanski izlet v Zasavje

Obveščam vas da bo naš zaključni (spomladanski) izlet v torek, 5.6.2018.
Relacija izleta:
Zasavska Sveta gora – GEOSS (geometrijsko središče Slovenije) – Steklarna Hrastnik

Odhod avtobusa s postajališča pri Planetu TUŠ ob 7.30 zjutraj.

Najprej se bomo ustavili v Planinskem domu poleg cerkve na Sveti gori, kjer bomo popili kavo/čaj, nato si bomo v spremstvu ogledali cerkev in se odpeljali cca 10 km do GEOSS-a, kjer si bomo ogledali spominsko obeležje in se seznanili z nastankom in pomenom tega središča.

Sledilo bo kosilo v gostišču Vidrgar v Vačah.

Po kosilu se odpeljemo v Hrastnik, kjer si bomo ogledali STEKLARNO HRASTNIK, družbo za proizvodnjo steklenih izdelkov, d.o.o.
Že več kot 150 let izdelujejo vrhunske steklarske izdelke. Danes so svoje znanje vpeli v tri proizvodne programe – v specialno stekleno embalažo, namizno steklo in razsvetljevalno steklo, v okviru katerega nastajajo tudi izdelki iz ročne proizvodnje.

Po ogledu nas bodo popeljali tudi med bogato založene police trgovine “GlaSHuta”, kjer nam bodo njihove prijazne sodelavke strokovno svetovale pri morebitnem nakupu. Po ogledu se vračamo v Novo mesto.

(V kolikor nam bo ostalo dovolj časa, si bomo v Hrastniku ogledali še muzej, kjer nam lahko skozi 13 tematskih sklopov predstavijo zgodovino teh krajev.)

Cena izleta je 20 EUR po osebi.
Prijavite se najkasneje do petka, 25. 5. 2018 na telefonsko številko: 031 745 386 – Vida ali na telovadbi kolegicama Ivanki ali Dragici. Ob prijavi plačate prispevek.
Prijave zbiramo do zasedbe mest na avtobusu – cca 50.

Organizatorka izleta: Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja