Pohod po Machovi poti dne 9. 3.2022

Na začetku leta 2022 so bili še vedno v veljavi strogi ukrepi za omejevanje epidemije covida, zato društvo ni moglo izvajati svojih aktivnosti. Stanje pa se je do konca februarja izboljšalo, tako da so bili z mesecem marcem odpravljeni najstrožji ukrepi. Društvo je takoj pričelo z izvajanjem programa dela za leto 2022. V planu pohodov za tekoče leto je za marec načrtovan pohod po Machovi poti. Pohod je bil organiziran 9. marca. Po zaključku pohoda pa smo imele članice društva v gostilni Štefan na Malem Slatniku druženje tudi v počastitev 8. marca, dneva žena.

Machova pot je zelo priljubljena, lepo vzdrževana in dobro označena pohodniška pot. Primerna je tudi za družine z otroki. Ime ima po Johanu Machu, ki je gojil sviloprejko in s svojim življenjem dal kraju svoj pečat. Družina Mach je prebivala v nekdanji graščini na Velikem Slatniku. Zelo slikovita učna pot najprej poteka ob potoku Bajer v smeri od Malega Slatnika proti Velikemu Slatniku, za povratek proti Malemu Slatniku pa je možnih tudi več variant po gozdu nad lokalno cesto.

Udeležba na pohodu je bila številčna. Vse udeleženke smo se najbolj razveselile ponovnega srečanja po dolgi prekinitvi. Še posebej smo hvaležne tistim članicam, ki zaradi zdravstvenih razlogov ne zmorejo pohoda, so se pa udeležile srečanja in druženja.

Upamo, da bodo prihodnji meseci zdravi in mirni, da bomo zopet živeli tako, kot smo bili vajeni. Da se bomo družili in skupaj izvajali naše aktivnosti.

Zapisala Marjeta Primic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja