Od Mirne Peči do Zijala

Sedaj, ko so se končno korona virusne omejitve sprostile, smo se telovadke lahko odpravile že na drugi pohod. Zbrale smo v sredo, 16.3.2022 na parkirišču v Ločni in se odpeljale do cerkve sv. Kancijana v Mirni Peči. Jutro je obetalo lep in prijeten dan.

Od tu smo se odpravile po delu poti imenovane »Pot TEMENICA«. Pot pelje po lepo varovanem levem bregu reke Temenice do Ivanje vasi, kjer je bil včasih mlin in žaga venecijanka, danes pa imajo lastniki mini hidroelektrarno. Nadaljevale smo po mehki poti travnika do perišča pod Biško vasjo in naprej po lepo uhojeni in suhi stezi ob robu gozda in že smo prispele do klopc in mini piknik prostora. Po krajšem postanku in prigrizku smo se odpravile naprej. Ob spremljavi več manjših izvirov in pomladanskem cvetju nas je do visoke pečine Zijalo, kjer Temenica, ki ponikne v vasi Ponikve pri Trebnjem, drugič privre na dan, ločilo le še nekaj korakov. Malo fotografiranja in naprej čez vas Vrhpeč. Nato pa povratek na pot, po kateri smo prišle, in  nazaj na naše izhodišče.

Zadovoljne in ob sproščenem druženju smo si privoščile še klepet ob kavici. Za utrditev zdravja, dobro počutje in takšna doživetja se splača potruditi.

Zapisala: Jelka Huč

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja