Ponovno aktivne

V mesecu marcu, ko so se ukrepi po epidemiji covida 19 končno »razrahljali«, smo v društvu ponovno začeli načrtovati aktivnosti.

»Telovadke« smo začele z vadbo, a samo v telovadnici v Ločni, v dveh skupinah. Žal se vadba tretje skupine še ni začela, ker nam ZD zaenkrat še ne more dati v najem dvorane za vadbo. Upamo pa, da se bomo lahko kmalu vrnile tudi v njihovo dvorano.

Organizirana sta bila že dva pohoda. Po prvem, ki je potekal po Machovi poti in ga je vodila članica Marjeta, smo obiskale še gostilno »Pri Štefanu«, se pogostile z dobro malico in tako proslavile praznik 8.marec. Dan nam je polepšala še vrtnica, ki smo jo prejele od predsednice Milojke.

Tudi občni zbor smo letos ponovno lahko organizirale v »normalnih pogojih« in ne več po pošti, kot je to bilo preteklo leto.

V restavraciji Na Loki smo najprej prisluhnile predavanju o hrani z naslovom: Prehrana za zdravo staranje. Predavala je dietetičarka, dr. Irena Hren, univ.dipl.živil.tehn. Predavanje je bilo zelo zanimivo. Slišale smo veliko dobrih nasvetov in upam, da bomo marsikaj od slišanega upoštevale v naši dnevni prehrani.

Po končanem predavanju smo, po predvidenem dnevnem redu, izvedli občni zbor. Veseli nas, da je bila udeležba dobra, da so bile članice tako s predavanjem, kot tudi potekom zbora, zadovoljne. Na obrazih udeleženk je bilo opaziti radost in veselje po ponovnem snidenju. Srečanje smo zaključile z dobro jedačo in kozarčkom rujnega.

Načrtov za to pomlad je še kar nekaj. Telovadba bo potekala do konca maja in tudi pohodi po predvidenem programu. Veselimo se druženja, kjerkoli, na pohodih, telovadnici, kavicah itd.

V začetku junija, predvidoma na torek 7. 6. 2022, bomo organizirale izlet na Štajersko.

Obvestilo o podrobnostih izleta bomo objavili pred prvomajskimi prazniki, ko bomo začeli zbirati prijave. Priporočam, da večkrat kliknete na našo spletno stran in pogledate če je kaj novega.
Prilagamo nekaj fotografij iz vseh zgoraj naštetih aktivnostih.

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja