Pohod in srečanje v počastitev 8. marca

Društvo za osteoporozo Dolenjske je 6. marca 2023 za svoje članice organiziralo srečanje v počastitev 8. marca mednarodnega dneva žensk. To je praznik vseh žensk z namenom, da se zavemo pomembnih dosežkov v preteklosti na področju ženskih pravic in enakopravnosti, proti izkoriščanju, podrejanju in omejevanju njihove vloge. Danes imamo ženske zato mnogo več pravic, kot so jih imele v preteklosti. Sedanje spremembe v svetu, ko je v ospredju predvsem logika kapitala, pa so neugodne tudi glede ohranjanja nekaterih že doseženih pravic žensk v družbi. Te niso več samoumevne, ampak se je treba za njihovo ohranitev stalno prizadevati. Tradicija praznovanja 8. marca je zato še kako smiselna in pomembna. Zato se bomo vse še naprej trudile za ohranitev in izboljšanje ženskih pravic, s čimer bomo prispevale k prijaznejšemu in varnejšemu svetu za vse tudi za naše potomce.

Članice društva smo 6. marca organizirale tudi pohod od Otočca do Struge in nazaj. Udeležba je bila velika. K temu je pripomoglo sončno vreme in spomladansko razpoloženje.

Številne članice društva, ki se zaradi zdravstvenih težav niso mogle udeležiti pohoda, so prišle ob dogovorjeni uri srečanja v gostilno. Opažamo, da članice v času po epidemiji zelo pogrešajo druženje in si ga bolj želijo.

Po pohodu smo se vse udeleženke zbrale v gostilni, kjer smo imele po kratkem uradnem programu društva še malico in čas za klepet. Vse smo se zelo razveselile tudi drobne pozornosti – podarjene vrtnice.

Novo mesto,12. marec 2023
Zapisala: Marjeta Primic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja