Letovanje v Umagu

Letos smo se odzvali na ponudbo turistične Agencije Cepelin iz Maribora, ki nam je ponudila praznovanje DNEVA ŽENA v Umagu.

Žal se je dogodka udeležilo manjše število članic, a vseeno toliko, da smo lahko prijavili udeležbo. Skupaj s PDKŽ Ribnica nas je bilo dovolj, da je agencija poslala po nas avtobus.

Potovanje skozi Ribnico, naprej po Bloški planoti, skozi Cerknico vse do Ravbarkomande, je hitro minilo. Z veselimi pridruženimi članicami iz Ribnice smo se takoj spoprijateljili in skupaj, že na avtobusu, zapeli.

Po zaužiti kavici in uporabi toaletnih prostorov smo nadaljevali pot proti Kopru in naprej na Hrvaško.

V Umagu so nas pričakali organizatorji izleta. V avli hotela smo dobili pijačo dobrodošlice, nato pa se razporedili po rezerviranih sobah.

Kmalu po prihodu nas je vodička Metka popeljala na krajši sprehod po okolici. Ob povratku smo se udeležili predavanja in degustacije olja iz grozdnih pešk in štajerskih vin. Tudi nakupi degustiranih izdelkov so bili možni. Po večerji je bila organizirana zabava s plesom. Čeprav smo se na zabavi srečale skupine udeležencev iz različnih krajev, je bil »štimung« pravi.

Naslednji dan smo se s turističnim vlakcem odpeljali do Umaga. Ga. Metka nas je vodila po mestu in na koncu smo se ustavili še v piceriji in si privoščili opoldanski obed.
Po vrnitvi v hotel smo imeli organizirano tombolo. Po večerji pa zopet zabava s plesom.

Vmes smo lahko koristili bazen v hotelu in savno (žal je bila voda precej hladna in je bila zato udeležba v bazenu manjša).
Takega izleta (trodnevnega z dvema nočitvama) smo se udeležili prvič in morda se bomo v prihodnje udeleževali podobnih organiziranih potovanj v večjem številu. Zadovoljni, z novimi izkušnjami in spoznanji pa tudi z novimi znanci in prijatelji, smo se v soboto popoldne pripeljali nazaj v naše domače mesto.

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

five + 16 =