Na kostanjevem pikniku

Ob koncu poletja že razmišljamo o aktivnostih društva v jeseni in misli nam uidejo tudi v gozd.

Jesenske barve dreves »božajo« marsikateri pogled in vabijo v svojo bližino. Letošnja jesen nam je naklonila veliko lepih, toplih, sončnih dni in tudi jurčki so bogato »posejali« gozdne površine. V gozd so vabile tudi mogočne krošnje kostanjevih dreves.

Članice našega društva je »zamikalo«, da bi kljub že opravljenem jesenskem pohodu, naredile še  izlet v gozd, nabrale kostanja in se sprehodile po svežem zraku.

Ana, naša aktivna članica društva, je z veseljem sprejela pobudo in organizirala »kostanjev dan« na prostem.

V sredo, 18. oktobra, smo se po jutranji telovadbi odpeljale do izletniške kmetije NOVI LURD v Rakovnik pri Šentjerneju, kjer nam je prijazna gospodinja ga. Cvetka pripravila toplo malico (odlično kurjo obaro z žličniki).

S polnimi želodčki smo se odpravile v bližnji gozd po kostanj. Kar dve uri smo se zadržale pod krošnjami kostanjevih dreves, odpirale kostanjeve ježice in pobirale kostanj. Klepatanje in pripogibanje k tlem na svežem zraku je bilo res prijetno.

Opoldne smo se zbrale na robu gozda z vrečami kostanja in se vrnile na dvorišče turistične kmetije. Gospod Albin je že zakuril ogenj in pekel kostanj, gospa Cvetka pa nas je postregla s toplim jabolčnim zavitkom in zlatorumeno kapljico vina. Sonce je toplo grelo, zato smo ob lupljenju kostanja zares uživale.

Majda in Magda, ki sta slavili rojstni dan ravno v tistih dneh, sta se prepirali, katera bo častila pijačo, me pa smo ju prekinile s pesmijo »v s e najboljše…«. Klepet, smeh in pesem so popestrili naš »dogodek« na prostem.

Ana, hvala za lep dan in lepo organiziran izlet!

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja