Izlet z vlakom

V lepem, sicer dokaj hladnem torkovem jutru, smo se odpravile na izlet v Kočevje.

Za prevoz smo izbrale vlak, kar je bila velika sprememba, kajti na vse dosedanje izlete smo potovale z avtobusi. Vožnja z vlakom je bila nadvse zanimiva, saj se nekatere udeleženke z njim že vrsto let nismo peljale. Izkoristile smo tudi ugodnosti za upokojence in si priskrbele vozovnice, ki nam omogočajo brezplačen prevoz.

Klepet, po dolgem snidenju, je »stekel« in kar naenkrat smo prispele v Grosuplje, kjer smo morale prestopiti na drugi vlak, ki nas je odpeljal do Kočevja. Navdušene smo bile nad prenovljeno zeležniško postajo Grosuplje in navdušenje nad novim modrem vlakom nas je spremljalo vse do Kočevja.

Naša »vodička« Slavica nas je najprej popeljala na jutranjo kavo v gostinski lokal ob jezeru. 

Nadaljevale smo s pohodom ob jezeru. Korak za korakom smo ob klepetu občudovale naravo, ki je res lepa. Seveda smo si privoščile tudi kratek počitek in »požirek grenkega«. Sonce je bilo vse topleje in kmalu smo odložile jopice.

Kolona 15 članic društva se je vila vse do mesta, do gostišča, kjer smo si »privoščile« toplo malico. Sledil je sprehod po mestu in ogled cerkve, ki je v Kočevju res posebna.

Ura je tudi hitro tekla in že smo morale pohiteti na vlak, ki nas je v obratni smeri pripeljal na postajo Novo mesto.

Vožnja z vlakom je bila res prijetna in dogovorile smo se, da bomo tudi v bodoče še organizirale izlete z njim. Prvi bo v oktobru in naslednji decembra, ko planiramo obisk zasnežene in okrašene Ljubljane.

Priložene fotografije pričajo o dogajanju na izletu.

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

13 − 6 =