Udeležile smo se prireditve ob svetovnem dnevu osteoporoze – 20. oktobra 2018

Letos je bilo praznovanje na Gorenjskem, organiziralo ga je Društvo za osteoporozo Gorenjske.

Z avtobusom smo se zjutraj odpeljale proti Gorenjski. Prva postaja je sicer bila na počivališču ob avtocesti, kajti treba je popiti jutranjo kavo in se malo olajšati na toaleti. Po vnaprej planiranem programu, smo nadaljevale pot do Kranja, kjer sta naju pričakali prijazni članici gorenjskega društva za osteoporozo.

V središču mesta nas je čakal turistični vodič, prijazen gospod, ki nas je ob čudoviti maketi mesta, postavljeni na ploščadi, seznanil z znamenitostimi Kranja nekoč in danes. Nato nas je popeljal skozi park, kjer smo videli nekaj spomenikov pomembnih osebnosti, tudi Prešerna, videli zunanjost mestne knjižnice, ki je ena najlepših knjižnic v Sloveniji, idr.

V prekrasnem sončnem vremenu je mesto Kranj na nas naredilo močan vtis. Lepo, res lepo mesto je.

Po slovesu od mesta Kranj smo se odpeljali na osrednjo prireditev, ki je potekala v Cerkljah na Gorenjskem.

Pričakala nas je množica že zbranih udeleženk in udeležencev prireditve iz številnih društev iz vse Slovenije, pihalna godba in prijazne gostiteljice, ki so z obloženimi pladnji domačega peciva izrekale dobrodošlico vsem prihajajočim.

Program, ki je temu sledil v dvorani OŠ, se je kmalu začel. Prisluhnili smo pozdravnim govorom gostiteljice in njihovih gostov, poslušali dva zanimiva predavanja, uživale ob spremljanju kulturnega programa in seveda se pogostile z dobrim kosilom.

Zabava in druženje se je nadaljevalo na osrednjem prostoru dvorane, kjer smo se zavrtele ob zvokih odličnih gorenjskih muzikantov. Vzdušje v dovrani je bilo veselo, vrtelo se je in pelo, kar je pomenilo, da je vseslovensko druženje res uspelo.

Gorenjke so srečanje pripravile zelo lepo. Čestitamo jim tudi udeleženke prireditve iz Dolenjske.

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja