Kostanjev praznik v oktobru

Ob izteku meseca septembra so se iztekle tudi naše 4-mesečne počitnice.

Članice smo jih preživljale na različne načine. Največ nas je najbrž bilo na morju, nekatere so potovale in raziskovale nove kraje, druge zopet kako drugače preživljale vroče poletne dneve. Vsekakor je počitniški čas namenjen brezskrbnemu uzivanju, druženju z vnuki, ki skupaj z nami, babicami in dedki, prav tako počitnikujejo.

Ja, članice – telovadke smo komaj čakale mesec oktober in z njim druženje na urah telovadbe. Pogrešale smo klepete v telovadnicah, na kavicah in na pohodih. Zato smo se že v prvem tednu dogovorile, da gremo nabirati kostanj in si organizirati kostanjev piknik kar v neposredni bližini gozda.

Obiskale smo našo “že preverjeno” lokacijo Novi Lurd na Dolenjskem, se ustavile v Kmečkem turizmu, pri naši znanki ge. Cvetki, ki nas je tudi letos postregla z odlično obaro in toplim jabolčnim zavitkom. Nato smo se odpravile v bližnji gozd in nabirale kostanj. Ni ga bilo veliko, a vseeno toliko, da smo si napolnile svoje vrečke oz košarice.

Kmalu nas je vonj po pečenem kostanju privabil nazaj do gospe Cvetke. Z veseljem smo si postregle z vročim kostanjem, nato pa si privoščile še šilce domačega “za povrh” in boljšo prebavo, smo rekle.

Dan je bil lep, tudi sonce nam je posijalo in napolnilo naša srca z veseljem in zadovoljstvom.

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

14 − six =