Predavanje Duše Hlade Zore dr. med.

Društvo za osteoporozo Dolenjske je dne 8.11.2017 organiziralo v prostorih Ekonomske srednje šole v Novem mestu predavanje Duše Hlade Zore, dr. med. zastopnice pacientovih pravic in predsednice Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije, na temo Zakona o pacientovih pravicah. Predavanje je bilo namenjeno tako članicam in nečlanom društva kot predstavnikom šole gostiteljice.
Predavateljica nas je uvodoma seznanila s pristojnostmi in nalogami zastopnika, nato pa nas obširno seznanila s pravicami pacientov in tudi dolžnostmi. Še posebej zanimiva za številne navzoče, ki smo se predavanja udeležili, pa je bila seznanitev s posameznimi primeri iz prakse zastopnikov pacientovih pravic. Da je bila tema zelo aktualna, se je kasneje opazilo pri številnih vprašanjih, ki so jih navzoči predstavili predavateljici. Predavanje nas je kot paciente poučilo s številnimi pravicami, ki jih kot pacienti imamo, pa zanje nismo vedeli, ali pa smo, pa se v praksi ne izvajajo in uresničujejo, seveda pa tudi z našimi dolžnostmi kot pacienti, ki jih prav tako včasih zanemarjamo ali ne upoštevamo.
Predavanje nam je tako osvetlilo vprašanja in odgovore o tem, kaj nam Zakon o pacientovih pravicah in njegova novela prinašata, predvsem, da se izpolnjujejo prizadevanja za izboljšanje razmer na področju varovanja in uresničevanja temeljnih pravic pacientov.

Milojka Gutman
Fotografije: Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja