Pohod Portovald 15.1.2024

Novo mesto je z ureditvijo prenovljene pešpoti skozi mestni gozd Portovald leta 2022 in z izgradnjo mostu čez reko Krko v Irči vasi v letu 2023 naredilo velik korak v smeri izboljšanja kvalitete življenja in možnosti za umik v naravo zaradi rekreacije ali sprostitve. 130 metrov dolga brv, ki je arhitekturni in konstrukcijski presežek, je namenjena pešcem in kolesarjem. Povezala je oba bregova reke Krke in naselja na zahodnem delu mesta. Odlična obiskanost sprehajalnih poti dokazuje pomembnost pridobitev za občane.

Za letošnji prvi pohod smo izbrali prav krožno pot, ki nas je vodila iz Ločne, preko Marofa in Bršljina k reki Krki, čez novo brv Leona Štuklja, skozi Portovald, preko mostu na Loki na levi breg Krke in nato nazaj na izhodišče v Ločni. Pot je primerna tudi za zimske razmere. Dan je bil lep, dež je počakal do popoldneva, ko smo bile vse že doma.

Uživale smo na svežem zraku ob zmernem tempu hoje. Med potjo smo se udeleženke ustavile na kavici v gostišču na Loki. Skupaj smo preživele lep dan.

Prehodile smo približno 8 kilometrov.

Zapisala: Marjeta Primic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja