Pohod po Trški gori

Datum: 7.6.2021
Vodila: Marjeta Primic

Trška Gora je za domače pohodnike zelo priljubljena točka. Po njej je več označenih poti, najbolj znani sta Slakova pot in Cvičkova gaz. Poti sta speljani po gozdu ter med vinogradi z zidanicami. Z grebena je lep razgled na dolino reke Krke z Novim mestom. Proti jugu pogled seže do dolgega pogorja Gorjancev s Trdinovim vrhom.

Za zadnji pohod našega društva pred poletnimi počitnicami smo izbrale Trško Goro zato, ker smo imele tam tudi zaključno srečanje po spomladanskem obdobju. Številna skupina se nas je podala po grebenski poti od zahoda proti cerkvi Marijinega rojstva na vzhodni strani gore. Pot je trajala dobri dve uri. Po prihodu nazaj pa je bilo dovolj časa za nujne zadeve in izmenjavo informacij o prihodnjih aktivnostih društva, predvsem pa o junijskem zaključnem izletu v Goriška Brda. Ob malici pa smo se morale članice pogovoriti o vsem mogočem, saj se zaradi epidemije corona virusa nismo mogle srečevati na dejavnostih. Kako smo pogrešale medsebojne stike, se je videlo po nasmejanih obrazih vseh članic.

Razšle smo se polne optimizma, da se bodo zdravstvene razmere izboljšale in da bo epidemija čim prej minila. Jeseni pa pričakujemo začetek telovadbe in vse ostale prijetne stvari, ki nas povezujejo.

Marjeta Primic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja