Pohod po krajevni skupnosti Drska

Pohodnice smo se zbrale lepega, a hladnega jutra pred šmihelskim pokopališčem ob 9.30. Pot nas je vodila mimo železniške postaje Kandija in trgovskega centra Tuš v Portovald. Nekoliko blatna pot ob Krki je bila na posameznih delih še rahlo pomrznjena, kar skupino 15 pohodnic ni oviralo. Ob naši zeleni lepotici smo se ustavile ob splavu v Irči vasi. Okrepčale smo se s korona pogačo in jo zalile z domačim zeliščnim žganjem.

Pot smo nadaljevale po pločniku do konca Broda, kjer se cesta priključi glavni cesti proti Srebrničam in pri zadnji hiši zavile v gozd. Ugotovile smo, da pot nikakor ni zahtevna, večina pa jih te poti še ni prehodila. Prišle smo do konca gozda, v daljavi smo lahko videle hiške v Škrjančah, a smo se nato napotile nazaj proti Novem mestu. Po travniku smo nadaljevale pot na hribček nad Šolskim centrom Novo mesto. Razgled na Trško goro, Hmeljnik, Trdinov vrh in mestno jedro je bil zelo lep zaradi jasnega sončnega dne.

Zadnji del poti nas je vodil mimo dijaškega doma v Park mladosti iz leta 2016, kjer se nahajajo kamnite skulpture.

Točno opoldan je zvon šmihelske cerkve označil konec našega pohoda. Vesele, da smo spet nekaj naredile zase, smo sklenile – takšnih pohodov se ne sme zamuditi.

Slavica Glavač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja