Pohod 8.1.2020

Že prvi teden po decembrskih praznikih smo se pohodnice Društva za osteoporozo Dolenjske odločile za pohod. Zbrale smo se 8.1.2020, skladno s planom društvenih aktivnosti v letu 2020. Pohodi so po planu Društva organizirani vsako drugo sredo v mesecu. Pohode vodijo članice društva, ki dobro poznajo pot, po kateri se izvede pohod.

Prvi letošnji pohod smo izvedle v sredo 8.1.2020, s štartom ob 9.15 uri, izpred parkirišča bivše tovarne Novoteks. Pohodnice, torej 15 udeleženk, smo s pohodom pričele iz parkirišča, s spustom do reke Krke, po urejeni poti proti Cegelnici, med reko Krko in železniško progo smo nadaljevale hojo proti vasi Groblje, se spustile po poljski poti do vasi Češča vas ter z rahlim vzponom nadaljevale pot do Konjeniškega centra Češča vas, ter nazaj, mimo Atletskega športnega centra – Velodrom, mimo naselja Podbreznik, po pločniku, nato smo zavile desno skozi gozd do vasi Cegelnica in do parkirišča, kjer smo s pohodom pričele.

Pot je s kratkim počitkom trajala slabe tri ure. Sončno vreme je ugodno vplivalo na počutje in vitamin D, razgibale smo kosti in okrepile naše mišice ter pomembno prispevale k zdravemu počutju in preprečevanju osteoporoze.

Pohodnicam je bil pohod všeč, zanimiv in koristen, marsikatera je po tej poti šla prvič, ter si v prihodnje želijo še takšnih pohodov.

Zapisala: Dragica Derganc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja