Letni občni zbor Društva za osteoporozo Dolenjske

Dan, ko smo na programu imeli predvideno izvedbo letnega občnega zbora našega društva, se je začel s pravo zimo. Sneg je padal in pogled skozi okno je bil zaskrbljujoč. Le kako se bomo udeležili zbora, če bo zunaj taka zima in cesta zasnežena. A sreča je bila na naši strani, saj je sneženje do začetka našega dogodka ponehalo. Zato ni bilo strahu, da bi udeležba bila premajhna.

Res je bilo tako. Prišlo nas je dovolj, da smo bili sklepčni in letni zbor izvedli po dnevnem redu.

Predsednica Milojka nas je seznanila z vsemi aktivnostimi v preteklem letu (teh ni bilo malo), s predvidenimi aktivnostmi v tem letu, računovodkinja pa s finančnim stanjem društva. Posebne razprave ni bilo, članice so bile s predstavljenim zadovoljne, zato smo soglasno sprejeli in potrdili vsa poročila.

Še posebej se veselimo dogodkov, ki so v programu v spomladanskem delu, do konca telovadne sezone:

  • pohoda v aprilu in maju (drugo sredo v mesecu),
  • obiska ekološke kmetije v bližini Trebnjega 8. 4.,
  • obiska Bele Krajine v maju (13. ali 20. maja – še v dogovarjanju) in
  • končni izlet v prvem tednu junija (lokacija in točni datum še v dogovarjanju).

Predsednica nas je tudi informirala, da bomo letos jeseni skupaj z vsemi društvi iz Slovenije obeležili svetovni dan osteoporoze malo drugače. Udeležili se bomo množičnega pohoda po ulicah glavnega mesta – Ljubljane.

Pod točko razno je predsednica Milojka želela podeliti »Listino – častna članica« naši dolgoletni članici Cirili Zajc, ki je ena od soustanoviteljic Društva za ostreoporozo Dolenjske in vrsto let aktivna v IO društva.

Cirila je bila žal zadržana in se srečanja ni mogla udeležiti, zato smo ji listino in šopek podelile naknadno.

Še pred začetkom zbora pa smo poslušale predavanje z naslovom »Spremembe v zdravstvu v korist ljudi«, ki ga je imela doc. dr. Milena Kramar-Zupan.

Na predavanju smo slišale veliko zanimivega iz področja zdravstva, tudi o novostih v novomeški bolnišnici in bile smo zelo zadovoljne. Hvala ga. Milena za odlično predavanje!

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja