Aktivnosti v mesecu februarju

Poleg redne telovadbe, ki jo izvajamo v treh skupinah po dve uri na teden za vsako skupino, smo v februarju organizirali za članstvo tudi dve predavanji.
Tema prvega predavanja je bila uporaba defibrilatorja, drugega pa zdravje zob in skrb za naše zobe.
Ker je bil letošnji mesec februar bogat s snežnimi padavinami, se je predavanj udeležilo nekaj manj udeležencev kot običajno, a še vseeno toliko, da so predavanja bila izvedena po predvidenem programu.

Ga. Sabina Špoljar, višja medicinska sestra, nam je na praktični način (na lutki) prikazala in razložila, kako poteka pristop k ponesrečencu in kako praktično uporabimo defibrilator. Predavanje je potekalo v obliki delavnice, zato smo se v »akcijo oživljanja« lahko vklučili tudi prisotni.
Izvedeli smo veliko pomembnega o hitri pomoči eventuelnemu »pacientu« in smo hvaležni za tako strokovno učno uro.

Na drugem predavanju o zobeh in skrbi za zdravje naših zob, nam je predavala Lučka Selič, dr. dent. medicine.
Predavanje je bilo izredno zanimivo, saj nam je zdravnica predavala o vsem, kar zadeva naših ust (zdravi zobje, proteze, mostički, zobni vsadki, čiščenje le-teh, higiena ustne votline nasploh idr.). Odgovarjala je tudi na naša vprašanja.
Predavanje je bilo zelo koristno, saj nikoli ni preveč vedeti več o skrbi za svoje zdravje. Naša ušesa so bila napeta, kar je opazila tudi predavateljica, ki je pohvalila tako vneto poslušanje, česar do sedaj ni bila vajena. To tudi dokazuje, da moramo v svoj program aktivnosti v društvu še vključevati teme, ki zanimajo nas, ljudi, človeka.

 

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja