Prednovoletno srečanje članic Društva za osteoporozo

Zakorakali smo v veseli december.

V društvu smo že peto leto zapored pripravili prednovoletno srečanje članic. V veselem razpoloženju smo se zbrale v restavraciji Prepih.

V uvodnem delu srečanja smo slišali nekaj pozdravnih besed organizatorke Vide, predsednice Milojke, nato pa smo prisluhnile čudoviti recitaciji članice Cilke. Pesem z naslovom »Lep je svet« je raznežila številna srca prisotnih. Vida se je v nadaljevanju govora »navezala« na vsebino recitirane pesmi in nam s čudovitimi pridevniki lep, lepa, lepo, lepi… in dodanimi besedami – samostalniki, predstavila, kako lahko z dvema besedama predstavimo lepoto nečesa (lepa narava, lepa cvetlica, lepa ljubezen, lepo otroštvo, lepo gorovje, lepo obzorje, lepo življenje, lepi trenutki, lepi dogodki, lepe neveste itd.).

Magda je programu dodala še smešno noto, saj je povedala zgodbico o lenuhih in njihovih zapovedih. Tine je raztegnil meh in začelo se je z nazdravljanjem in petjem.

Po obilnem in zelo okusnem kosilu nas je Vida povabila k telovadbi, da razbremenimo polne želodčke. Tokrat telovadba ob stolu. Malo smo se nadihale in raztegnile naše ude.

Obiskal nas je tudi Božiček s pomočnicama. Poleg daril za vsako posameznico je prinesel še kopico lepih in dobrih želja. Še posebej pa je z rožicami obdaril organizatorko srečanja in predsednico društva. Veselje se je nadaljevalo. Sledil je ples in donela je pesem.  Seveda pa smo vse nestrpno čakale na srečelov. Vida in njene kolegice članice, so pri zbiranju dobitkov naletele na dober posluh nekaterih novomeških podjetij, ki so za ta namen donirali reklamne izdelke.

Hvaležna za lepa darila – dobitke, je organizatorka na prireditvi prisotne seznanila z vsemi donatorji in jim vsaj z interno reklamo povrnila dobroto.

Pesem, veselje in ples dokazujejo, da takih prireditev ni nikoli preveč. V dobrem razpoloženju s toplimi pozdravi, stiski rok in tudi objemi, smo se razšle z obljubo, da se drugo leto spet vidimo na Prepihu. Upamo, da v še večjem številu!

 

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja