Pohod po Trški gori

Bliža se konec leta 2023 in tako tudi naši pohodi, ki so bili planirani za to leto. Predzadnji pohod je bil planiran 20. 11. 2023 – pohod po Trški gori.

Ob 9. uri smo se zbrale na običajnem mestu samo 4 članice. Z avtom smo se odpeljale proti Ždinji vasi, kjer smo parkirale. Začel se je lep dan. Tudi sonce se je že prikazalo. Pohod smo začele od znane gostilne »Puglovka«, kjer smo pohod tudi zaključile.

Po lepi ravni poti smo se odpravile proti cerkvi. Imele smo lepo pot med vinogradi, ki so bili v čudovitih jesenskih barvah – zelena, rumena, rdeča, rjava. Narava se je res lepo poigravala v barvah. Me pa smo uživale v teh lepotah. Pot nas je vodila okoli posestva Osolnik, mimo zidanice Jožice Verček – Trško gorsko srce in potem do znamenitega »Krkinga hrama«. Pot smo nadaljevale proti cerkvi, kjer smo imele kratek počitek. Pohod smo nadaljevale po gozdu in se poigravale z listjem, ki je šumelo pod nogami. Vzpele smo se na obrobje Trške gore in uživale v čudovitem pogledu na Novo mesto in okolico. Pot se je spustila v dolino in po dobrih 2 urah smo se vrnile na začetek poti v Ždinji vasi.

Spile smo še kavico in čaj in lepo zaključile pohod.

Zapisala Vesna Cimerman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja