Pohod Hmeljnik

Pohoda 8. marca pod vodstvom Slavke Barbo smo se članice društva za osteoporozo zelo veselile. Bil je prvi letošnji pohod, ker sta dva načrtovana pohoda v mesecih januar in februar odpadla zaradi hude zime. Poti so bile ledene, temperature pa globoko pod ničlo. Drugi razlog pa je bil praznik – dan žena.
Udeleženke pohoda smo se zbrale pri okrepčevalnici Darinka na Trški Gori v vasi Gorenje Kamenje. Sprva je bil načrtovan pohod do gradu Hmeljnik, vendar bi ta pot potekala samo po gozdu. Bil je lep sončen dan, zato smo izbrale pot po grebenu Trške Gore, od koder je lep razgled. Pot se vije po grebenu z nezahtevnimi vzponi in spusti. Del poti smo prehodile tudi po Slakovi poti. Lojze Slak je bil glasbenik in ustvarjalec narodno zabavnih viž in napevov. Tesno je bil povezan prav s Trško Goro. Cilj našega pohoda pa je bila cerkev Marijinega rojstva. Renesančna stavba cerkve je sezidana na posebni lokaciji med vinogradi, ki jo odlikuje izjemen razgled na Novo mesto, vijugasti tok reke Krke ter na ravnino proti Brežicam in Šentjerneju. Pri cerkvi smo imele kratek postanek, nato smo se vrnile po isti poti nazaj.
V okrepčevalnici smo imele kosilo, ob katerem smo se prijetno družile. Članice smo se obdarovale s cvetjem in s tem počastile dan žena.

Marjeta Primic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja