Obvestilo

Pozdravljene članice in člani Društva za osteoporozo Dolenjske!

Dobra dva meseca je mimo, odkar ostajamo v osami in smo bili primorani prekiniti z vsemi našimi aktivnostmi v društvu, tako s telovadbo na obeh lokacijah, kot z vsemi ostalimi načrtovanimi aktivnostmi društva v spomladanskih mesecih. Vse je prišlo iznenada in nepričakovano, kot nočna, a zelo nevarna, mora.

V teh pomladanskih mesecih smo načrtovali, tako kot vsako leto, morda letos še bolj, toliko prijetnih dogodkov, a žal nam je koronavirus vse načrtovane aktivnosti preprečil. Tako je odpadel Redni letni zbor članov s strokovnim predavanjem, tedenska telovadba, vsakomesečni društveni pohodi, pa predavanje policista, ultrazvočne meritve mineralne kostne gostote in FRAX na RICU, za vse članice zelo aktualna tema »samopregledovanje dojk« in ne nazadnje naš »končni izlet«, ki ga vsako leto s tako skrbnostjo in požrtvovanjem organizira naša Vida.

Koronavirus je tako, ne da bi mi to hoteli, še manj pa želeli, že močno zaznamoval letošnje leto, seveda pa so še bolj izpostavljene ranljivejše skupine, starejši s kroničnimi boleznimi, med katere nedvomno spadamo tudi mi.

A kljub taki situaciji moramo biti pozitivni, paziti nase in na svoje zdravje ter zdravje naših bližnjih, gledati naprej z optimizmom in željo, da ta situacija čimprej mine in z njo ti težavni dnevi za vse.

Zaenkrat pa vztrajajmo, se držimo ukrepov, ki se k sreči že malo rahljajo, saj s tem pomagamo ne le sebi, pač pa tudi vsem tistim, ki se v teh časih trudijo za nas in nam, če je to potrebno, pomagajo.

V društvu se bomo trudili, da bi vsaj nekaj načrtovanih aktivnosti, ki so sedaj odpadle izpeljali v jesenskem obdobju, da se bomo lahko ponovno družili, si med seboj pomagali, sodelovali, skratka, se imeli lepo.

Upam, da se bo naše druženje vsaj v poletnih mesecih lahko odvijalo na Loki, ob prilagojenih ukrepih, jeseni pa nadaljevalo s predvidenimi aktivnostmi.

Spoštovane članice in člani, imejte se lepo, predvsem pa ostanite zdravi in v želji po čimprejšnjem ponovnem druženju vse prav lepo pozdravljam

predsednica Milojka Gutman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja