Obiskali smo Škofjo Loko

Končno nam je uspelo realizirati izlet v Škofjo Loko. Izlet je bil sicer planiran za september 2023, a smo ga zaradi velikih poplav morali prestaviti na leto 2024. Prvi ponedeljek v juniju se je tudi »zgodil«.

Poln avtobus veselih in razpoloženih članic se je kljub dežju odpravilo na pot. Niti opaziti ni bilo, da bi se zaradi dežja držale »kislo«. Saj bo, smo rekle, vreme pač bo, saj imamo dežnike pripravljene.

Ob prihodu na parkirišče v Škofji Loki, dežnikov sploh nismo rabile. Bilo je vedro in tako smo lahko lažje pomalicale slanike »slance«, s katerimi nas je presenetila organizatorka izleta. Tam nas je pričakala tudi vodička, ki nas je potem vodila po mestnem jedru, pa do gradu in nas pospremila do Mestnega muzeja, kjer sta nas pričakali dve drugi vodički. Sprehod po muzeju je bil zelo zanimiv in veliko smo slišali o Škofji Loki nekoč.

Še vedno je padal dež, dežniki so nas varovali pred močnimi kapljami, a me se nismo dale. Sledile smo programu. Čas za kavico je kmalu prišel in malo smo se oddahnile na suhem. Po programu smo pot z avtobusom nadaljevali do gradu Dvorec na Visokem. Tam nas je pričakala zopet vodička in skupaj smo si ogledali dvorec in okolico. Zelo lepo je bilo posedeti tudi na vrtu dvorca, ker dež ni več padal.

Sledila je vožnja do gostišča Blegos v sosednjo vasico, kjer nas je pričakalo kosilo. Lep ambient, dobro kosilo in tudi osvežilna pijača je naše razpoloženje dvignilo še na višjo raven. Po kosilu smo obiskali še turistično kmetijo Zamuda, kjer so nas pričakali prijazni domačini in nam predstavili svojo dejavnost. Seveda smo njihove dobrote tudi pokušale, saj so nam pripravili degustacijo domačih jedi: kruh, različne marmelade, peciva, zaseko sušeno sadje, sokove idr. Zopet je bilo treba jesti, pa čeprav smo malo pred tem s polnimi želodčki zapustile gostišče. Na vrsto so prišli še nakupi njihovih dobrin in že je bilo potrebno oditi proti avtobusu, kjer nas je čakal prijazen šofer Franci.

Pozabili smo celo na dopoldansko deževje, saj nam je popoldansko vreme bilo res naklonjeno. Avtobus je »štartal« proti Dolenjski. Vesele, zadovoljne in polne vtisov smo se v prijetni vožnji, živahnem klepetu celo odrekle petju, ki je sicer stalnica na naših izletih.

Skratka, še en prečudovit izlet je uspel.

organizatorka izleta
Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja