Novoletni pozdrav 2022

Spoštovane članice in člani Društva za osteoporozo Dolenjske!

Izteka se že drugo leto odkar naše društvo ne deluje tako, kot smo bile vajene, saj nam naše aktivnosti kroji bolezen Covid, ki nikakor ne popušča in ne dovoljuje naših najljubših aktivnosti, predvsem telovadbe in pohodov, da ne govorim o številnih aktivnostih, ki smo jih načrtovali, pa na žalost, ne izvedli.

Tako društvo ni delovalo v prvih mesecih letošnjega leta 2021 in smo imeli posamične stike s članicami le po telefonu ali naključno ob srečanjih zunaj, vedno pa je bilo prvo vprašanje, kdaj bomo ponovno lahko telovadili. Ker tudi občnega zbora društva nismo imeli možnosti izpeljati v živo, smo ga prvič, odkar društvo deluje, izpeljali na daljavo. Kljub takemu načinu občnega zbora je bila odzivnost članic in članov velika, za kar sem vam hvaležna.

V začetku maja se je zdravstvena situacija toliko izboljšala, da smo lahko izvedli prvi krajši pohod, ob sicer skromni udeležbi, a začetek je vendarle bil in v želji, da se naše aktivnosti povrnejo, smo že naslednji teden organizirali ponovno pohod, ki pa je zaradi dežja odpadel.

Da smo željne medsebojnih stikov se je najbolje videlo junija na pikniku in kasneje na izletu v Brda, ko je bila udeležba zelo velika, pa tudi izvedbi osteotlona na Glavnem trgu v Novem mestu in RICu, ko smo predstavili delovanje društva, sta bili za obiskovalce zelo zanimivi.

Tudi druženje na Loki v poletnih mesecih je privabilo kar nekaj članic in v upanju, da bo situacija boljša jeseni, smo v oktobru pričeli s telovadbo, a le za kratek čas, saj so nas zdravstvene razmere ponovno primorale, da so naša druženja odpadla.

Kljub temu pa si želim, da v prihajajočih prazničnih dneh ob praznovanju z domačimi, kdaj pa kdaj pomislite tudi na naše društvo, naredite same telovadno vajo ali dve za svoje zdravje ali greste na sprehod, ko pa bo druženje ponovno varno za zdravje, pa se bomo zopet udeleževale naših dejavnosti.

V Novem letu 2022 želim v svojem imenu in imenu članic IO društva vsem obilo zdravja in osebne sreče ter da se zdrave ponovno vidimo ob naših aktivnostih.

Predsednica:
Milojka Gutman

Nova zgibanka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja