Jesenske aktivnosti v polnem zamahu

V začetku oktobra so se napolnile naše telovadnice, ure vadbe so se končno začele. Stiski rok, objemi, veliko smeha in dobre volje je med nas prinesla nova sezona telovadbe. Udeležba na urah vadbe je odlična, naše mišice počasi pridobivajo na moči, naša gibljivost postaja iz ure v uro boljša… skoraj ni opaziti, da smo imeli 4-mesečne počitnice.

Uram telovadbe smo že v drugem tednu »dodale« pohod.

Parkirale smo na koncu vasi Potov vrh, kjer nas je pričakala Jožica V. Vodila nas je po poteh med vinske gorice. V njeni zidanici nas je pričakal njen soprog in nas pogostil s pijačo. Nadaljevale smo s hojo in kmalu prispele še do zidanice, še ene Jožice – Jožice R. Presenečenje je bilo veliko, saj nas je pričakala s toplim čajem, s toplo malico z okusnim ričetom in odličnim jabolčnim zavitkom. Obe naši Jožici sta prvi pohod v oktobru odlično izpeljali. Udeleženk je bilo veliko, preko dvajset in vse smo bile zelo zadovoljne. Tudi vreme nam je služilo. HVALA naši dragi Jožici!!!

 

V oktobru, ko po gozdovih z dreves pada kostanj je običajno treba organizirati tudi kostanjev piknik. Ana, ki ga že nekaj let zaporedoma organizira in se dogovarja s prijazno gospo v Kmečkem turizmu v Lurdu je tudi tokrat prevzela organizacijo. Ta »izlet« v naravo in gozd je prav tako zelo uspel. Nabirale smo kostanj, se družile ob pečenem kostanju in seveda nismo izpustile okusne malice, ki jo je pripravila prijazna gospodinja. Tudi ta dan je za vse nas bil velika popestritev v deževnem tednu. ANA hvala !!!

Vida Mamilovič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja